Etiketter

onsdag 9 augusti 2017

Tacopaj




Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl filmjölk

Gör så här:
Blanda ihop allt till en deg och tryck ut i en pajform med höga kanter och löstagbar botten.
Förgrädda 10 min i 225°, i mitten av ugnen.

Fyllningen:
700 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st stora tomater
6 st fefferoni

Gör så här:
Bryn köttfärsen och löken i en stekpanna med smör.
Tillsätt vatten och kryddpåsen. Låt koka en stund så att köttfärsen blir rätt så torr.
Lägg all fyllning i pajskalet. Hacka tomater och fefferoni efter smak. Lägg överst på köttfärsen.

Topping:
2 dl crême fraiche
5 msk majonnäs
1,75 dl riven ost
3 st pressade vitlöksklyftor

Gör så här: Blanda toppingen och bred ovanpå pajen.
Grädda 10–15 min i 250° tills ytan fått vacker färg.
Servera gärna med en stor blandad sallad. Gärna med massa avokado.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar